Instagram: Bedriften i bilder

Instagram, som er eid av Facebook er den mest populære bildedelings tjenesten og ble etablert i 2010. Tjenesten blir brukt av både privatpersoner og bedrifter til å dele oppdateringer i bilder og videoer. Som de fleste sosiale medier kjemper mange forskjellige privatpersoner og bedrifter om oppmerksomheten din på Instagram så her er en liten samling med tips og triks for å få bedriften din til å skille seg ut på Instagram.

12 tips for å lage den perfekte Instagram profilen

1. Bruk bedriftens logo som profilbilde.

2. Velg et brukernavn som gjenspeiler bedriften. Hvis forskjellige land har forskjellige under kontoer, bruk gjerne landet som en del av brukernavnet (eks. EplehusetNO). Hvis bedriften også bruker Twitter så velg et brukernavn som tilsvarer det samme som du bruker der for å enkelt kryss dele informasjon og følgere.

3. Inkluder bedriftens webside eller Facebook side i biografien til profilen slik at man får trafikk til hoved websiden.

4. La profilen være åpen og tilgjengelig for alle slik at kunder lett kan finne bedriften og ta kontakt.

5. Send en kort melding til brukere som lenker til, kommenterer eller nevner Instagram siden din. Dette er en god måte å starte en toveis kommunikasjon på.

6. Bruk flere forskjellige hashtags(#), inkludert bedriftens egen hashtag for å nå personer som søker etter relevante temaer.

7. Geo-tag bilder så kunder enkelt kan finne hvor de er tatt, eller hvor bedriften er. Også hvis det er forskjellige lokasjoner som bedriften er på.

8. Hvis mulig, prøv å inkludere bedriftens logo i bildene.

9. Som på Twitter, mennelskligjør tonen i bildene og bilde beskrivelsene.

10. Oppdater og legg til nye hashtags på gamle bilder slik at bildene får større og ny rekkevidde.

11. Bruk relevante bildetekst og still gjerne spørsmål for å skape debatt eller oppmerksomhet.

12. Vær kreativ!

 

Instagram har også tatt lærdom av andre populære tjenester og har over tid inkludert nye tilleggsfunksjoner for brukerene. For å ta opp konkurransen med Vine så har Instagram introdusert 30 sekunders videoer slik at brukerene ikke lenger er begrenset til bare stillbilder. Muligheten for å legge ut flere bilder i samme post og direktesendinger av samme typen som Twitter eide Periscope bruker. Når ikke Facebook klarer å kjøpe opp Snapchat så tar de heller å inkluderer Snapchat lignende funksjoner i Instagram og Facebook messenger, så nå kan man også legge til bilder og videoer i 24 timer i en kopi av «My Story» også på profiler. Med disse tilleggsfunksjonene fra Instagram har markedsførere og SoMe eksperter i bedrifter nye og flere verktøy å kommunisere med på Instagram til sine kunder og følgere noe som gir nye muligheter for kommunikasjon. Det er også blitt lagt til muligheter for dynamiske lenker som gjør at man kan gå rett til en side hvor man kan kjøpe produkter som blir vist fram i bildene på Instagram.

Hvis man vil følge med på utviklingen til Instagram og lære om alle de nye mulighetene og funksjonene som bedrifter og privatpersoner kan dra nytte av så anbefaler jeg å ta en titt på bedrifts bloggen til Instagram.

 

Som et eksempel på en norsk bedrift som er flinke på Instagram har jeg valgt ut Eplehuset. De bruker bedriftslogen sin på både Instagram og Twitter. Har samme brukernavn på begge kontoene slik at man lett kan finne bedriften på begge mediene. De har også godt beskrevet biografi med lenker til både nettsiden sin og Snapchat. Hvis man scroller igjennom de pdd. 224 bildene de har lagt ut så ser man at de er flinke til å promotere seg selv, produktene de selger, situasjoner hvor man bruker produktene, og de ansatte som jobber i Eplehuset.

 

 

Hvilke Instagram sider mener dere er de beste? Følger dere mange bedrifter på Instagram og kommuniserer med dem? Har du noen tips eller forslag som du mener bør være med i dette blogg innlegget?

 

Kilde for den perfekte instagram siden:

http://brandongaille.com/instagram-profile-optimization-guide-and-cheat-sheet/

danielgranerudInstagram: Bedriften i bilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.