Kommentar: Når Støre tar over Snapchat storyen din

Nå er det ikke lenge igjen til valget 11. September, og politikerene og partiene prøver stadig vekk å nå ut til gamle og potensielle nye velgere på nye måter enn de tradisjonelle. Det er ikke lenge siden vi begynte å se politikerene og partiene ta i bruk sosiale medier for å nå frem til velgerene sine. Både før og etter valg så er kanaler som Twitter og Facebook viktige for å kommunisere med velgere og å dele meninger. Alle de store partiene og politikerene i Norge har Facebook side og Twitter profil, noe som gjør dem mer folkelige og enklere å snakke med enn før.

Snapchat har nylig begynt å vise reklame mellom storyene til vennene dine og dette er nå blitt en måte for bedrifter, og også politikere å kommunisere med og reklamere for seg selv.

Selv er jeg ikke noen stor fan av Arbeiderpartiet, hverken under ledelse av Jens Stoltenberg eller nå med Jonas Gahr Støre. Derfor ble jeg direkte irritert når plutselig Jonas Gahr Støre avbryter en av mine venners Snapchat storyer med å si at jeg ikke måtte «trykke han bort» men heller vente noen sekunder å høre på hva han hadde å si.

Jeg vet ikke om dette Snapchat «stuntet» fra Støre og Arbeiderpartiet gjorde at de fikk noen større oppsluttning fra velgerene i Snapchat sin aldersgruppe under stortingsvalget, men jeg synes det bare var irriterende å bli avbrutt mens jeg så på mine venners story.

Snapchat må jo se seg om etter nye måter å generere inntekter på og da kan sikkert slik betalt markedsføring mot Snapchat brukere fungere til en hvis grad. Inntektene fra slik målrettet markedsføring kan sikkert bli store men det er da viktig å vite hvilket segment som markedsføringen blir rettet mot.

Jeg tror ikke denne reklamen var med på å påvirke velgere som allerede hadde bestemt seg for hva de skal stemme under stortingsvalget, men kanskje de som er usikker på hva de skal stemme eller ikke skal stemme i det hele tatt fikk litt hjelp til å gjøre valget enklere.

Det blir uansett spennende å følge med fremover på hvordan direkte markedsføring utvikler seg i sosiale medier fremover.

danielgranerudKommentar: Når Støre tar over Snapchat storyen din

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.