Caseoppgave: Sector Alarm

Dette er en caseoppgave som jeg fikk i forbindelse med en jobbsøkeprosess tidligere i høst. Oppgaven er sett på utenfra bedriften og inneholder derfor ingen bedriftshemmeligheter. Jeg har valgt å publisere planen som jeg lagde på bloggen min for å gi eksempler på oppgaver/ting jeg har jobbet med. 

 

SoMe digital markedsplan

Firma: Sector Alarm
Planperiode: 3 måneder (November, Desember og Januar)
Produkt/tjeneste: #beskyttdetnære
Mål: Informere og øke brannsikkerheten i det som er høysesongen for brann i hjemmet og nå ut med dette budskapet til barnefamilier og enslige voksne ved hjelp av SoMe som gir innsikt og kan føre til kjøp hvis kunden ikke allerede er kunde hos Sector Alarm.
Kanaler: Hovednettside(sikkerhetstips) for Sector Alarm

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

E-post

Google

Landings side for kampanjen: http://www.sectoralarm.no/landing/brannsikringstips/
Målgruppe: Barnefamilier(25-35 år) og enslige voksne(18-70+ år) som utgjør en befolkning på 1 506 185.

 

Hovedoppgaven til sosiale medier er å dele innhold. Derfor må man lage et innhold og en kampanje som fenger såpass at det blir delt videre og øker oppmerksomheten rundt temaet. ”Sharing is caring” som det heter og er innholdet/kampanjen godt nok så har man mange ”mini markedsførere” som kan spre budskapet videre og hjelpe til med å nå nye potensielle kunder. Det er viktig at alle postene i sosiale medier inneholder lenke til brannsikrings tips siden til Sector Alarm, slik at kunder kan enkelt lese om tips og evt. Bestille alarm for å sikre seg og sitt kjære.

Derfor vil jeg foreslå en kampanje som skal bruke patos for å fokusere på beskyttelse av det man har kjærest uansett hvor i livet man er med #beskyttdetnære. Under er tre eksempler på kampanjemareriale hvor elementer som logoen, ”ringene” og stemningen går igjen.

(Bildene er hentet fra google bildesøk og er satt sammen av meg i Photoshop/Indesign)

Noe av det første og viktigste før man setter i gang med en slik kampanje er å være siker på og se at man har forenet alle de sosiale medie kanalene man er tilstede på. Dette er viktig for at kunder og potensielle kunder fort og enkelt kan finne de andre offisielle kanalene uten å måtte lete lenge eller lure på om avsenderen er ekte eller ikke. Det jeg har sett er at det varierer mellom Sector Alarm AS og Sector Alarm Norge. Jeg ville ha anbefalt å bruke SectorAlarmNO som en fellesbetegnelse for de norske kontoene(på Instagram og Twitter), slik at det også er lettere å skille de forskjellige landenes avdelinger fra hverandre og ha et søkeord for kanalene.

 

SWOT-analyse

Styrker

·      Lang erfaring

·      Helnorsk selskap

·      Kjent

·      Sammenkoblede røykvarslere

·      Lokale vektere

Svakheter

·      Ingen tale og lyttenhet

·      “Smarte hjem” integrasjon

Muligheter

·      Sammenkobling mot “smarte hjem”

Trusler

·      Flere konkurrenter (Securitas, Falck, Nokas)

·      Frittstående ”Smarte hjem” produkter som ikke krever sammenkobling med en boligalarm.

 

Tiltaksplan

Hovednettside Dette er siden som alle tiltakene i de sosiale mediene skal lenke til hvor man kan få mer informasjon og konvertere den informasjonssøkingen til et kjøp av boligalarm fra Sector Alarm.
Facebook Med en brukerbase på 3 443 000(83,4) er Facebook den største kanalen for informasjonsinnhenting og markedskanal. 13-40 år er de største brukerne og nesten alle som har profil er også aktive brukere. Etter hovednettsiden og sammen med Instagram bør Facebook være kanalen hvor største delen av kampanjen foregår. Med den store brukerbasen av Facebook i Norge er det viktig å være godt tilgjengelig med budskapet sitt her. Både gjennom informasjons materiell, lenker, brukerhistorier og konkurranser(viktig at man ikke bryter retningslinjene for konkurranser på Facebook).

 

Videoer og tekst på Facebook må engasjere slik at det blir delt videre med andre brukere. Man ser stadig nyere metoder å engasjere med videoer og bilder på Facebook, og en måte er å skape en stoppeffekt. Brukerne ”scroller” som regel gjennom masse informasjon på Facebook så eksempelet til Leger uten grenser som lagde en video som spilte av når man ”scrollet” forbi videoen uten å se på den for så å siifra at man ikke må ”scrolle” videre er morsomt og gir personen som ser gjennom feeden sin til å stoppe opp å se på videoen litt lenger for å se om den er interessant eller ikke.

 

Her kan man begynne kampanjen med å tease med ord som ”hva vil du beskytte” og få folk til å sende inn sine beskyttelsesønsker.

Litt som Freias #detnære kampanje(som fikk en litt negativ utvikling i forhold til det som var planen). Viktig at det evt. Lages et verktøy som gjør at dette kan innsendes og evt. Publiseres anonymt slik at man ikke avslører hvem person det er snakk om.

Twitter Twitter sin korte meldingsform passer perfekt for små tips og triks for å bedre brannsikkerheten og lenke tilbake til hovednettsiden. Det kan også legges til markedsmateriellet som bilde og bruk av hashtaggen #beskyttdetnære, #brannsikring og #sectoralarm. Disse tre hashtaggene er relevante fordi det beskriver kampanjen og avsenderen ved en eventuell videre deling av innholdet. Kan også brukes for å rette søkelyset mot journalister/media som ofte bruker Twitter for nyhetsinnsamling, (være med å påvirke dagsorden om temaet).
Instagram Instagram er en kanal som er skapt for deling av bilder og video. Tall viser at 1 957 000 nordmenn bruker Instagram og at kvinner i alderen 18-29 år er de største brukerne og sjekker mediet daglig.

Noe som er en hit i sosiale medier er at bedrifter reposter/deler innhold fra brukerne. Derfor hadde det vært en fin familieaktivitet å sende inn tegninger i en tegnekonkurranse som man kan dele på kontoen. Gjerne flere tegninger pr. Post som følgerene kan stemme over tilslutt og hvor vinneren får en liten premie. Dette vil engasjere og skape oppmerksomhet rundt Instagram kontoen. Dette konseptet kan godt også overføres til Facebook, men vil gi størst effekt hvis den holdes eksklusiv til Instagram.

YouTube 3 705 000 personer bruker YouTube i Norge med aldersgruppen 18-39 som den klart største gruppen. Her ligger det masse potensiale til å nå ut med sitt budskap. Korte små enkle filmer som forteller om brannsikting og videoer som forteller om hvordan brukerne/kundene av alarmsystemet føler seg trygge både mot innbrudd og brann.

YouTube fungerer også godt som en konkurransekanal hvor man kan få video svar fra brukerne på konkurranser som man legger ut i videoform.

E-Post E-post markedsføring er en effektiv måte å formidle budskap og kampanjer på. Hvis man allerede har en e-post liste så kan man bruke dette som en måte å komme ut med budskapet om å beskyttedetnære.
Google og Google+ Google+ som et sosialt medie er relativt dødt, men det er fortsatt viktig å publisere noen oppdateringer i ny og ned på Google+ fordi at Google fortsatt foretrekker poster i sitt eget sosiale medie når det kommer til søkeresultater som kommer opp på Google. Man kan også øke synligheten ved hjelp av SEO ettersom Sector Alarm burde komme høyt opp på søkeresultatet når man søker på fks. Brannsikring, men det gjør det ikke. Her bør det optimaliseres som man kan gjøre ved at man inkluderer søkeordene i poster enten i SoMe eller på hovednettsiden.

Ord som ønskes synlighet på:

–       Brannsikring

–       besyttdetnære

 

For øyeblikket ser jeg ingen grunn til å opprette en Snapchat konto for Sector Alarm da mediet er designet for å fortelle en historie med bilder, videoer og filtere, og at målgruppen som man skal henvende seg til ikke er stort tilstede på dette mediet ennå. Sectoralarm brukernavnet er også allerede tatt mens sectoralarmnorge, sectoralarmno og sectoralarmas er ikke tatt.

 

Måleverktøy: Google Analytics

Facebook business manager

Twitter Analytics

Instagram Insights (evt. Også Socialbakers)

 

En måte å engasjere følgerene i sosiale medier på er å skape en kommunikasjon som gjør at man føler at man deltar og blir inkludert. Et slik måte kan være med konkurranser eller rebuser som man må løse. Gjerne med en liten premie som belønning. Det vil øke engasjementet og antall følgere, men det er også viktig at de nye følgerene forblir det etter konkurranse perioden også og ikke bare forsvinner. Derfor så man må hele tiden gi dem noe nytt slik at man forblir følgere. Under er et eksempel på en slik ”konkurranse” jeg har laget som kan appellere til flere kundegrupper og som forteller om bedriften og det de tilbyr.

danielgranerudCaseoppgave: Sector Alarm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.